RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kijk hier Margreet: bij Diergeneeskunde


Deze keer is presentatrice Margreet van Gils te gast bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Een unieke plek in Utrecht, Nederland en zelfs in de wereld! De onderwerpen die in deze zevendelige serie voorbij komen zijn onder andere: de universiteitskliniek voor paarden, 3D geprinte elementen zoals een heup van een hond en de behandeling van kanker bij dieren.

Wie in Nederland dierenarts wil worden, heeft maar één mogelijkheid om dat te studeren: aan de Universiteit Utrecht. Daar huist al 200 jaar de faculteit Diergeneeskunde. Ooit begonnen met een handje vol mannelijke studenten op de zolder van buitenplaats Gildestein aan het eind van de Biltstraat, nu één van de meest toonaangevende diergeneeskundige centra in de wereld. Een plek voor onderzoek, onderwijs en behandeling van dieren van over de hele wereld.

Margreet kijkt mee met behandelaren, baasjes, professoren en studenten om te zien hoe het er dagelijks aan toe gaat, daar op dat enorme terrein op het Utrecht Science Park. Zo mag ze mee naar het bestralingscentrum voor dieren met kanker, wekt ze de koeien op biologische veehouderij de Tolkakker en is ze bij een operatie waarbij een hond een 3D geprinte heup krijgt. “Wat het meest opvalt is dat de wereld van de geneeskunde voor dieren en mensen eigenlijk niet zoveel verschilt. Dieren krijgen dezelfde ziektes en worden er ook steeds vaker op een zelfde manier voor behandeld. En het mooie is dat we van die behandeling bij dieren, ook nog heel veel leren dat we kunnen gebruiken bij ingewikkelde medische situaties bij mensen!” aldus de presentatrice.

Kijk hier naar de serie Margreet: bij DierengeneeskundeSport uit de regio in Een Berg Sport

Sport uit de regio in Een Berg Sport

Kijk hier Een Berg Sport terug.Iedere v...

Misdrijven oplossen doen we samen!

Misdrijven oplossen doen we samen!

Kijk hier Bureau Hengeveld terug.Ieder...