RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Margreet kijkt mee bij de faculteit Dierengeneeskunde


Vanaf zaterdag 8 januari is er weer een nieuwe serie van het televisieprogramma Margreet te zien bij RTV Utrecht. Deze keer is presentatrice Margreet van Gils te gast bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Een unieke plek in Utrecht, Nederland en zelfs in de wereld! De onderwerpen die in deze zevendelige serie voorbij komen zijn onder andere: de universiteitskliniek voor paarden, 3D geprinte elementen zoals een heup van een hond en de behandeling van kanker bij dieren.

Wie in Nederland dierenarts wil worden, heeft maar één mogelijkheid om dat te studeren: aan de Universiteit Utrecht. Daar huist al 200 jaar de faculteit Diergeneeskunde. Ooit begonnen met een handje vol mannelijke studenten op de zolder van buitenplaats Gildestein aan het eind van de Biltstraat, nu één van de meest toonaangevende diergeneeskundige centra in de wereld. Een plek voor onderzoek, onderwijs en behandeling van dieren van over de hele wereld.

Margreet kijkt de komende zeven weken mee met behandelaren, baasjes, professoren en studenten om te zien hoe het er dagelijks aan toe gaat, daar op dat enorme terrein op het Utrecht Science Park. Zo mag ze mee naar het bestralingscentrum voor dieren met kanker, wekt ze de koeien op biologische veehouderij de Tolkakker en is ze bij een operatie waarbij een hond een 3D geprinte heup krijgt. “Wat het meest opvalt is dat de wereld van de geneeskunde voor dieren en mensen eigenlijk niet zoveel verschilt. Dieren krijgen dezelfde ziektes en worden er ook steeds vaker op een zelfde manier voor behandeld. En het mooie is dat we van die behandeling bij dieren, ook nog heel veel leren dat we kunnen gebruiken bij ingewikkelde medische situaties bij mensen!” aldus de presentatrice. 

Margreet: bij Diergeneeskunde is vanaf zaterdag 8 januari iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken via de app en op www.rtvutrecht.nl

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
_________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Margreet kijkt mee bij de faculteit Dierengeneeskunde
- De Gouden Week op Radio M Utrecht
- Documentaire over de kristalfabriek in Leerdam op RTV Utrecht
- Utrecht bedankt vrijwilligers live op televisie
- RTV Utrecht lanceert nieuwe website en app