RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

1,5 jaar cel voor man die schoten loste bij ruzie op Koningsdag in Woerden

WOERDEN - De rechtbank Midden-Nederland heeft een man die vorig jaar op Koningsdag schoten heeft gelost op het Tournoysveld in Woerden veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Tegen de man was 3,5 jaar cel geŽist.

De rechter stelt dat de 45-jarige Woerdenaar zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag. Hij kreeg op 27 april vorig jaar ruzie met een andere man. Op camerabeelden is te zien dat de Woerdenaar op het Tournoysveld staat als er een auto komt aanrijden. Een man stapt uit de auto, loopt naar de Woerdenaar toe en valt hem aan.

Tijdens dit gevecht pakt de Woerdenaar een wapen en richt dat richting de flat waar hij voor staat. Er zijn twee schoten te horen. Als zijn belager wegloopt, richt de Woerdenaar zijn wapen op hem en klinkt nog een schot. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de kogel van het derde schot op korte afstand langs de andere man is gegaan.

De eerste twee schoten zijn volgens de rechtbank geen poging tot doodslag of moord, maar het derde wel. Naast de gevangenisstraf moet de man een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf uitvoeren en een schadevergoeding betalen: de derde kogel raakte een reclamebord en een auto.

Lees ook: 3,5 jaar cel geŽist tegen man die schoten loste bij ruzie op Koningsdag in Woerden

Geen sprake van noodweer
De verdachte vertelde eerder in de rechtbank dat de man waar hij het mee aan de stok had, zijn vriend afperste. Dat was de aanleiding voor het conflict. Een paar dagen na het incident, meldde hij zich zelf bij de politie en bekende hij wat er was gebeurd.

Volgens de man wilde de man alleen maar intimideren, maar de officier van justitie en rechter zien dat anders en spreken van poging tot doodslag. Volgens de rechter had de man zich mogen verdedigen, maar had hij dat niet met een vuurwapen mogen doen.

De man die werd beschoten, heeft niks willen verklaren over wat er gebeurde. Hij heeft alleen gezegd dat er niets speelde en dat hij nergens het slachtoffer van was.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -