RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Syntus en U-OV rijden aangepaste dienstregeling door tekort aan chauffeurs vanwege corona

PROVINCIE UTRECHT - Syntus en U-OV rijden een aangepaste dienstregeling vanwege een tekort aan chauffeurs door corona. Vanwege het personeelstekort zal Syntus Utrecht vanaf zondag 16 januari opnieuw de kerstvakantiedienstregeling in laten gaan.

Niet alle buschauffeurs zijn positief getest; sommigen melden zich af omdat ze in quarantaine moeten. Syntus is daardoor genoodzaakt om met minder bussen te rijden. De scholierenlijnen rijden wel normaal, maar lijn 295 (Rotterdam-Utrecht) rijdt een aangepaste route.

Hoeveel chauffeurs nu thuis zitten verschilt per dag. "Maar als we de dienstregeling niet aanpassen, moeten we per dag de planning omgooien", laat een woordvoerder weten. "Het is dan beter om de vakantiedienstregeling opnieuw in te voeren zodat reizigers meer zekerheid hebben over of een rit doorgaat of niet."

Ook hoger ziekteverzuim bij U-OV
Bij U-OV herkennen ze dit probleem. "Ook wij hebben te maken met een hoger ziekteverzuim", zegt een woordvoerder. Door de vakantiedienstregeling te verlengen hopen ze rituitval te beperken. "Mocht het verzuim verder toenemen en onze dienstverlening daardoor onder druk komen te staan, dan kijken wij samen met onze opdrachtgever naar mogelijke aanvullende aanpassingen om een betrouwbare dienstverlening te kunnen blijven leveren."

De vakantiedienstregeling wordt in ieder geval verlengd tot 21 januari. Reizigers wordt geadviseerd hun reis te plannen via de app.

De NS paste eerder de dienstregeling al aan vanwege het teruglopende aantal reizigers. Volgens een woordvoerder heeft dat ook meer lucht gegeven aan de organisatie en kan daardoor personeel dat uitvalt goed opgevangen worden.

Lees ook: Minder reizigers in de trein door corona, NS past dienstregeling aan


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -