RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Staking bij Vrumona in Bunnik: 'Mensen moeten geld bijleggen om op werk te komen'

BUNNIK - Medewerkers van frisdrankenfabrikant Vrumona leggen vandaag het werk neer. Hun staking maakt deel uit van een bredere actie van medewerkers van Heineken, waar de fabriek in Bunnik onder valt.

De Vrumona-medewerkers eisen onder meer dat ze dezelfde reiskostenvergoeding krijgen als andere medewerkers van Heineken. Bij de vestigingen in Den Bosch en Zoeterwoude krijgen ze 50 kilometer vergoed, in Bunnik maar 30 kilometer. ''Zij moeten geld bijleggen om op hun werk te komen'', zegt FNV-bestuurder Niels Suijker.

Volgens Suijker heeft Heineken in de huidige cao de vergoeding wel gelijkgetrokken, maar moeten er nu steeds nieuwe afspraken worden gemaakt. ''Dit is een halve afspraak. De mensen in Bunnik willen vast in hun cao dat ze dezelfde vergoeding krijgen als hun collega's in Den Bosch en Zoeterwoude.''

Veertig medewerkers van Vrumona legden vanochtend het werk neer, de FNV vindt dat een goede opkomst. Ook de avondploeg voert later vandaag actie. En maandag volgen nieuwe acties bij Heineken, ook bij de Vrumona-fabriek in Bunnik.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -