RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Ridouan T. werkte vanuit EBI aan drie ontsnappingsscenario's'

VIANEN/UTRECHT - Ridouan T. is vanaf maart 2021 bezig geweest met het organiseren van een uitbraak uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, meldt NRC. Hij werkte aan drie verschillende scenario's om te ontsnappen. Dat blijkt uit dossierstukken van het onderzoek naar zijn neef Youssef die NRC heeft ingezien. Youssef heeft tot zijn aanhouding op 8 oktober in de EBI gewerkt als advocaat voor T.

Lees ook: Ridouan T: 'Nog liever levenslang in isolatie dan namen noemen'

Uit de stukken blijkt dat in opdracht van T. is gewerkt aan drie scenario's voor zijn ontsnapping. Twee daarvan hadden moeten worden uitgevoerd door getrainde professionals, zo blijkt uit een bericht van T., die sinds eind 2019 in de EBI zit. "Het moet op navy seals-manier. Je denkt te makkelijk echt", meldt Taghi in een bericht aan ene Jim. Youssef moest dat in opdracht van Ridouan doorgeven, schrijft de krant.

Lees ook: Rechtbank: politie mocht spullen van Maarssense neef en advocaat Ridouan T. in beslag nemen

De politie vermoedt dat een gewelddadige bevrijdingsactie - codenaam Bios - had moeten plaatsvinden bij de EBI in Vught of bij de extra beveiligde bunker, de rechtszaal in Osdorp waar de Marengo-zaak wordt behandeld. Dat waren twee mogelijke scenario's. Voor het derde plan - codenaam Mega Mindy - moest informatie worden vergaard over vier medewerkers van de EBI in Vught bij de Belastingdienst. Het vermoeden is dat zij zouden worden gegijzeld met de intentie om T. vrij te krijgen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -