RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Stichtse Vecht niet blij met boa-onvrede onder winkeliers

STICHTSE VECHT - Burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht is niet gelukkig met negatieve signalen over strenge handhaving van boa's bij ondernemers in de gemeente.

RTV Utrecht berichtte gisteren over ontevreden winkeliers in Breukelen en Maarssen. Zij hebben van boa's te horen gekregen dat het niet de bedoeling is dat er buiten hun winkels rekken of stellingen met koopwaar worden opgesteld. Het zou bezoekers aanleiding geven om toch even stil te staan bij de zaken die vanwege de coronaregels gesloten moeten blijven. Alleen 'click & collect' is toegestaan.

Lees ook: Winkeliers boos over strenge boa's Stichtse Vecht: 'Heus geen 5 mensen voor de deur'

Burgemeester Reinders: "Ik begrijp uit berichten van ondernemers en de berichtgeving in de media dat de winkeliers het optreden van de boa's als negatief en een scherpe terechtwijzing hebben ervaren. Met weinig begrip voor de mogelijkheden die ondernemers zoeken om omzet te genereren. Ik ben daar niet gelukkig mee en weet dat ook onze boa's heel goed snappen dat ondernemers in een lastig parket zitten."

De gang van zaken vraagt volgens de burgemeester om reflectie. "Het huidige handhavingskader is op zichzelf helder maar ook tegelijkertijd, tegen de achtergrond van soms lastig uit te leggen regels, moeilijk toe te passen. Dat maakt het werk van de boa's er niet gemakkelijker op."

Reinders onderstreept de woorden die burgemeester Sharon Dijksma namens alle Utrechtse burgemeesters heeft verwoord richting het nieuwe kabinet. "Kom met een verantwoorde versoepeling of steun ondernemers meer met een ruimhartig steunpakket. Weten waar je aan toe bent en perspectief zijn juist nu belangrijk."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -