RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -
Etherfrequentie Radio M Utrecht
In de gehele provincie is Radio M Utrecht te beluisteren op FM 93.1. De frequentie in Rhenen en omgeving is FM 97.9.

DAB+ ontvangst Radio M Utrecht
Bekijk het overzicht onder aan deze pagina.

Etherfrequentie Bingo FM
In Utrecht en omgeving te beluisteren op FM 105.7 en FM 107.7.


    
Zoek de overige frequenties in de plaats:Neemt u bij ontvangstproblemen met de radio- of TV-ontvangst contact op met de leverancier van het (kabel)signaal. U vindt een link naar de leverancier door op het logo van het bedrijf te klikken.

Bekijk snel de frequenties voor: digitaal Radio/TV pakket.

Digitaal RTV pakket
RTV Utrecht kanaal 30 / kanaal 708
Baarn & Eemnes: kanaal 33
UStad kanaal 40
Radio M Utrecht kanaal 827 / kanaal 1827
Bingo FM kanaal 915 / kanaal (1)915

Digitaal RTV pakket
RTV Utrecht kanaal 75
UStad niet in dit pakket beschikbaar
Radio M Utrecht kanaal 854
Bingo FM niet in dit pakket beschikbaar

Interactieve TV
RTV Utrecht kanaal 511
UStad kanaal 341
Radio M Utrecht kanaal 887
Bingo FM kanaal 871 / kanaal 1871*

Digitenne
provincie Utrecht
RTV Utrecht kanaal 50 / 708,00 MHz
UStad niet in dit pakket beschikbaar
Radio M Utrecht kanaal 117
Bingo FM niet in dit pakket beschikbaar

Digitale Televisie
RTV Utrecht kanaal 47
UStad uitleg op website Tele2 »
Radio M Utrecht kanaal 140
Bingo FM uitleg op website Tele2 »

Digitale Televisie
RTV Utrecht kanaal 511
UStad niet in dit pakket beschikbaar
Radio M Utrecht kanaal 887
Bingo FM niet in dit pakket beschikbaar

* = beschikbaarheid zender(s) afhankelijk van uw postcodegebied en/of abonnementsvorm

Radio M Utrecht is op het analoge signaal van ZIGGO in de regio Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Barneveld te ontvangen via FM 107,6 MHz.

Radio M Utrecht is op het analoge signaal van Caiway in de regio Loenen, IJsselstein en Doorn te ontvangen via FM 89,9 Mhz.

Radio M Utrecht op DAB+

Via de kabel, ether (FM 93.1) en via internet kunt u luisteren naar Radio M Utrecht. Sinds enige tijd is ons radiostation ook op DAB+ te ontvangen, de opvolger van de ether. DAB+ is luisteren in digitale kwaliteit naar de radio. Steeds meer ontvangers kunnen naast FM ook afstemmen op DAB+.

In welke omgeving kan ik Radio M Utrecht op DAB+ ontvangen?

Om DAB+ te kunnen ontvangen heeft u een digitale radio nodig. In de meeste gevallen stemt de tuner automatisch af op de dichtstbijzijnde zender in uw omgeving. Het kan zijn dat u dichter in de buurt woont van een toren waar Radio M Utrecht niet te ontvangen is. In dat geval moet u uw ontvanger handmatig afstemmen op het juiste kanaal of frequentie zoals hieronder is aangegeven.

Kanaal Dekkingsgebied Locaties DAB+ zendmast

Kanaal 8A / 195.936 MHz groot deel provincie Utrecht
Zuid-Holland
West Flevoland
Groot deel van provincie
Noord-Holland
IJsselstein (Lopik)
Amsterdam
Rotterdam
Hilversum

Kanaal 6B+6C / 183.648 MHz oostelijk deel provincie Utrecht
Groningen
Drenthe
Overijssel
oostelijk deel Flevoland
Gelderland
Hoogersmilde
Lelystad
Schiermonnikoog
Arnhem
Doetinchem
Hoogezand
Hengelo
Markelo
ZwolleIk woon in de buurt van een DAB+ zendmast, maar heb geen ontvangst!

Ook al luistert u binnen het verzorgingsgebied naar DAB+, het kan toch voorkomen dat op sommige plaatsen geen ontvangst is. Net zoals bij de mobiele telefoon zijn er plekken waar de ontvangst niet gegarandeerd is. Controleer of uw digitale ontvanger op het juiste kanaal of frequentie is ingesteld als u ons niet kunt ontvangen.


Wanneer kunnen er problemen met DAB+ ontvangst ontstaan?

  • Bij dichte bebouwing. Gebouwen vormen een belemmering voor radiogolven en verzwakken deze.
  • In tunnels. Langere tunnels vormen voor alle draadloze uitzendingen een probleem, of het nu FM, middengolf, GSM of DAB betreft. Tenzij de tunnelbeheerder maatregelen neemt, natuurlijk. Voor FM gebeurt dat op vele plaatsen al, echter voor DAB+ nog niet. Gelukkig hebben autoradio's nog altijd FM. Car DAB+ radio's zullen dan in veel gevallen automatisch overschakelen naar de FM als de DAB+ ontvangst wegvalt.
  • In sommige kamers van het huis of flat. Zoals FM worden ook DAB+ golven verzwakt door beton, staal en ander constructiemateriaal. De ontvangst in dieper gelegen kamers of kelders kan dan moeilijk worden, zeker met de gebruikelijke sprietantenne. Probeer in dat geval de radio of de antenne bij een raam te plaatsen, of anders met een externe antenne te werken (indien deze aan te sluiten valt).
  • Als men luistert met een DAB+ walkman. Deze apparatuur is vaak minder gevoelig, omdat ze het oortelefoonsnoertje gebruiken als ontvangstantenne. De ontvangst in de bus, tram of trein kan dan wel eens tegenvallen. In de woning wil het vaak helpen als men dichter bij een raam luistert. Gebruik trouwens alleen de oortelefoon die bij de DAB+ walkman wordt geleverd. Het snoertje is namelijk ontworpen om als antenne te dienen.


Wel of geen geluid?

Bij FM-ontvangst hoort men steeds meer ruis en storingen als het ontvangstsignaal zwakker wordt. Dat is bijvoorbeeld het geval aan de rand van het verzorgingsgebied van een FM-zender.

Bij DAB+ is dat anders: zelfs bij een zwak signaal blijft een digitale radio goed spelen. Toch is er ook bij DAB+ een grens. Als het DAB+ signaal echt te zwak wordt (bijvoorbeeld in een parkeergarage) dan komt er geen geluid meer uit het toestel. Het is immers digitale techniek: het signaal is één of nul: kortom wel of geen signaal! Dat is een eigenschap die men bij digitale toestellen wel vaker tegenkomt: ofwel men krijgt een perfect geluid ofwel niets.

Als men met een digitale radio in die 'grenszone' zit, kan het gebeuren dat het geluid soms wegvalt en dan weer terugkomt. Het beste is dan om de antenne van de DAB+ tuner te verdraaien of deze bij een raam te zetten.

Meer informatie over ontvangst en DAB+? Kijkt u dan op https://www.dabtuners.nl/