RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dapper Fortissimo onderuit tegen koploper Venlo: 'Puike wedstrijd neergezet'

1/3
COTHEN - De handbalsters van Fortissimo kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de nederlaag tegen koploper Venlo. De ploeg uit Cothen bood titelkandidaat weerstand, maar verloor uiteindelijk wel met 28-39.

We weten er 28 te maken tegen de toekomstige landskampioen"
Ronald van de Kamp, coach Fortissimo

In de openingsfase ging het duel gelijk op. Na tien minuten spelen was de stand 6-6. Venlo had bij rust wel de voorsprong te pakken: 16-20.

Fortissimo bleef in de tweede helft de bezoekende koploper goed partij bieden. Met nog tien minuten op de klok was de achterstand 26-32. In de laatste fase breidde Venlo de score nog uit naar 28-39.

Fortissimo-coach Ronald van de Kamp in gesprek met verslaggever Menno Schilder


Vrijuit gespeeld
"We hadden niet zoveel te verliezen dus we konden vrijuit spelen. Dat zag je wel terug", blikt speelster Amy Oostveen terug in Namen en Rugnummers. "Als je zo'n wedstrijd tegen een topclub kan neerzetten dan wil ik het nog weleens zien als we tegen de mindere clubs spelen."

Ook coach Ronald van de Kamp was ondanks de nederlaag tevreden. "We mogen onszelf op onze borst kloppen. We weten er 28 te maken tegen de toekomstige landskampioen", aldus de coach.

Oostveen zag dat Venlo wel duidelijk een maat te groot was. "Toen wij fouten gingen maken verliepen ze ons. Dan weet je dat het klaar is." Van de Kamp baalde van die laatste tien minuten. "We gingen uit onze structuur, we schoten te snel. Toen gaven we hele goedkope doelpunten weg. Onze keepster heeft wel een fantastische pot gekeept."

De oefenmeester vindt dat zijn ploeg een puike wedstrijd heeft neergezet. "Als we iets harder waren in de dekking, als we iets slimmer waren dan had er misschien nog wel wat meer ingezeten", zegt Van de Kamp.

Fortissimo-speelster Amy Oostveen in gesprek met verslaggever Menno Schilder


Fortissimo staat op de laatste plek met drie punten uit tien duels. BFC, DVSD en Borhave hebben ook drie punten maar wel een wedstrijd minder gespeeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -