RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Guy den Ouden wint in Tunesië: 'Voorbeelden achterna'

1/2
MAARSSEN - Tennisser Guy den Ouden heeft het ITF-toernooi in het Tunesische Monastir op zijn naam geschreven. De Maarssenaar won de finale met 2-0 van de Braziliaan Gabriel Decamps.

De 19-jarige Den Ouden, die als derde was geplaatst, pakte op het hardcourt de eerste set met 6-3 en de tweede set met 6-4. Decamps was als vijfde geplaatst.

Van de Zandschulp kan mooi een voorbeeldrol spelen voor de opkomende jongens zoals ik"
Guy den Ouden

Trainen met Van de Zandschulp
Den Ouden won vier van zijn afgelopen acht ITF-toernooien. Met de rest van het Nederlandse tennis gaat het ook goed. 2021 is de internationale doorbraak van onder meer Botic van de Zandschulp uit Veenendaal. "Dat is super voor die jongens op zo'n groot podium. Hij en Tallon (Griekspoor red.) kunnen mooi een voorbeeldrol spelen voor de opkomende jongens zoals ik", zegt Den Ouden tegen RTV Utrecht.

De inwoner van Maarssen is negentien jaar. Van de Zandschulp is zeven jaar ouder. Den Ouden traint weleens met onder meer Van de Zandschulp. Den Ouden weet dat er nog veel moet gebeuren om bij zijn niveau in de buurt te komen. "Het gaat in ieder geval de goede kant op. Hopelijk sta ik er over een paar jaar ook."

In het dubbelspel van het toernooi in TunesiŽ had Den Ouden minder succes. Samen met de Oostenrijker David Pichier werd hij eerder deze week uitgeschakeld in de kwartfinale.

Guy den Ouden in Namen en Rugnummers over zijn toernooiwinst


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -