RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: heerlijke herfstkleuren in Groenekan

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Met bosjes tegelijk dwarrelen ze links en rechts naar beneden. Vandaag lijkt de dag te zijn waarop de bomen collectief hebben besloten om alles los te laten. De lange smalle laan richting de sportvelden van Groenekan is bezaaid met duizenden gele, oranje en roodbruine bladeren die het zonlicht op schilderachtige wijze weerkaatsen. Herfstlicht: elke fotograaf is er dol op.


Hoewel ik vandaag eigenlijk andere plannen had, moest en zou ik met mijn camera naar buiten toe. De drang is te groot. Genietend van de wereld om me heen, waarin alles in dit licht er opeens veel mooier, knusser bijna, uitziet, rijd ik tot het einde van de smalle laan en parkeer mijn auto langs de kant van de weg. Slechts een ondiepe greppel en de rij hoge bomen scheiden mij nog van het hoofdveld van hockeyclub Voordaan.


Gretig
De mannen van het eerste team zijn al begonnen. Ze spelen tegen de koploper van de promotieklasse, hdm uit Den Haag. Het eerste doelpunt is al gemaakt. Voordan staat voor. Met mijn camera in mijn hand spring ik vlug over de greppel heen. Wankelend op ÚÚn been land ik vlak achter het doel van de tegenstander. Ik kijk op en prompt zetten de Groenekanners een nieuwe aanval in. Ze zijn ongelooflijk gretig en ontegenzeggelijk uit op een overwinning.


Thur Stadelmeier is aan de bal. Hij slaat de bal met ferme klappen langs de tegenstander. Het warme licht, de donkere schaduwen op het veld, de kastanjebruine bladeren die een tikje rommelig uitgewaaierd op het groene veld liggen: het is net een scene uit een film. Een, twee, drie: actie! De hoofdrolspeler zet een sprintje in en in no time staat hij voor het doel. Met de blik als een ware held strak op de keeper gericht, geeft hij de bal nog een laatste klap: goal! Twee-nul.


Het blijkt een feelgoodfilm. De spelers van Voordaan onttronen op hero´sche wijze de tegenstander als koploper met een overwinning van vier tegen een. Ze doen weer mee in de titelstrijd. Uitgelaten schoppen ze de bladeren de lucht in. Deel twee is binnenkort te zien. Na de winterstop.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -