RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zonder illusies maar met duidelijk doel begint Dalto aan Korfbal League: 'Handhaving is cruciaal'


DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto beginnen zaterdag aan het nieuwe seizoen van de Korfbal League. Coach Barry Schep van de club uit Driebergen is duidelijk over de doelstelling. Er moet hoe dan ook voor handhaving gezorgd worden.

 Barry Schep aan het werk als coach van Dalto Barry Schep aan het werk als coach van Dalto | Foto: Fotostudio Red Green Blue

Dit seizoen zitten er nog twaalf teams in de Korfbal League, volgend seizoen worden dit er tien. "Er gaan er drie direct uit en één team moet promotie/degradatieduels spelen. De jaren erna gaat er steeds maar één club direct uit. Dit is een cruciaal jaar voor de club", spreek Schep tegen RTV Utrecht.

Buiten de top vier kunnen we alle ploegen aan"
Barry Schep, coach Dalto

"Ook omdat we nu een goede ploeg hebben met veel goede jeugd", vervolgt de oefenmeester. Hij schreef een aantal jaren geleden een plan met als doel om in het seizoen 2024/2025 mee te doen aan de play-offs om de landstitel. "We zijn goed op weg. Als we er nu inblijven dan kunnen we volgend jaar een stap zetten naar net boven de streep."

De doelstelling is voor Schep duidelijk


Geen illussies
Vorig jaar speelden vanwege de coronapandemie de eerste acht clubs play-offs. Die haalde Dalto nét niet. Dit seizoen gaan als vanouds weer de bovenste vier ploegen strijden om de landstitel. "Dat is voor ons onrealistisch. Als we dat als doel uitspreken dan komen we niet geloofwaardig over."

Schep verwacht dat TOP, PKC, DVO en LDODK de play-offs in zullen gaan. Dalto begint de competitie komen weekend met een duel tegen KZ. "Buiten de top vier kunnen we alle ploegen aan. Daar gaan we ook voor."

Met de ontwikkeling van de ploeg gaat het goed, zegt Schep


Veel vertrouwen in Driebergen
Met de voorbereiding zit het volgens de coach wel goed. Zo werd afgelopen zaterdag competitiegenoot Oost-Arnhem met 39-22 verslagen. "Dat is een concurrent voor de onderkant. Dat was voor ons een perfecte wedstrijd. Dat we er 39 maken is zeer knap."

Zaterdag moeten we er gewoon staan"
Barry Schep, coach Dalto

"De resultaten in de oefenduels geven perspectief. We zijn er zowel qua niveau als fysiek klaar voor. We hebben veel vertrouwen", vertelt Schep. "De afspraken zijn heel duidelijk bij ons. Wij trainen misschien wel het meeste van alle ploegen. Dat komt nu tot uiting."

Geen toeschouwers toegestaan
Een paar weken geleden had Dalto nog de hoop om in tegenstelling tot vorig seizoen met de fanatiekr D-Side aan het seizoen te beginnen. "Dat dacht iedereen denk ik. Helaas is er anders besloten. We moeten ermee omgaan", aldus Schep over de aangescherpte coronamaatregelen. "Iedereen weet hoe Dalto gebonden is aan de eigen D-Side. We kunnen het ook zonder ze. Zaterdag moeten we er gewoon staan."

Schep over het ontbreken van de fanatieke D-side


KZ - Dalto begint zaterdagavond om 20:00 uur. Een verslag is naderhand te lezen op onze website.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -