RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV verliest bij competitiedebuut Gery Vink, Spakenburg geklopt door Quick Boys

1/3
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Hekkensluiter GVVV heeft de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie onder de nieuwe trainer Gery Vink verloren. Op eigen veld werd met 2-0 verloren van Excelsior Maassluis. Spakenburg liep ook tegen een nederlaag aan. Op eigen veld werd met 3-1 verloren van Quick Boys.

Door de nederlaag blijft GVVV onderaan staan in de tweede divisie. De Veenendalers hebben 1 punt uit tien wedstrijden. Nummer zeventien ASWH, de dichtstbijzijnde concurrent van GVVV, won wel en heeft nu 8 punten. Spakenburg blijft zestiende, met 9 punten uit tien duels.

GVVV kan Bram Wennekers niet stoppen
GVVV begon uitstekend, maar keek na twaalf minuten toch tegen een achterstand aan. De treffer van Excelsior Maassluis-speler Bram Wennekers kwam uit de lucht vallen en zorgde ervoor dat GVVV wat van de leg was. Desondanks kregen de Veenendalers wat kansen, maar die wist de ploeg niet te benutten. De ruststand was daardoor 0-1 voor de bezoekers.

Na rust nam GVVV het initiatief in handen om de gelijkmaker af te dwingen, maar Excelsior Maassluis verdedigde uitstekend. In de tweede helft maakt ook de kersverse nieuwkomer Fabio Hendriksen, die in de jeugd nog bij FC Utrecht speelde, zijn debuut. De aanvaller kon het verschil echter niet maken.

Vlak voor tijd besliste Wennekers namens de tricolores uit Maassluis het duel met zijn tweede treffer van de dag: 0-2.

Een korte samenvatting van GVVV - Excelsior Maassluis, door Menno Schilder

GVVV - Excelsior Maassluis (Tweede divisie)

12' Bram Wennekers (0-1)
89' Bram Wennekers (0-2)
Spakenburg verliest vermakelijk duel van Quick Boys
De ruststand op de Westmaat was 0-0, maar was een groot mirakel want het regende in de eerste helft kansen voor Spakenburg en Quick Boys. De klassieker in het amateurvoetbal, tussen de Blauwen uit Spakenburg en Katwijk, ging in de tweede helft op dezelfde voet verder.

Ravelino Junte was met een schot op de paal dicht bij de 1-0 voor Spakenburg, maar het waren de bezoekers die de eerste goal maakten. Tommy Bekooij schoot na een uur spelen raak (0-1). Dat was enigszins tegen de verhoudingen in. Spakenburg zocht massaal naar de 1-1, maar werd geslacht in de tegenaanval. Kevin van Kippersluis tekende in minuut 69 voor de 0-2 namens Quick Boys.

Spakenburg rechtte de rug, want nog geen drie minuten later lag de 1-2 erin. Het was Koos Werkman die het laatste zetje gaf en zo de hoop terugbracht op de Westmaat. Het slotoffensief van Spakenburg begon vroeg, maar daardoor gaf de ploeg ook veel ruimte weg. Quick Boys profiteerde optimaal in de counter: opnieuw was het Van Kippersluis die scoorde. Zijn 1-3 was ook de eindstand.

Een korte samenvatting van Spakenburg - Quick Boys, door Arnold Schenk

Spakenburg - Quick Boys (Tweede divisie)

60' Tommy Bekooij (0-1)
69' Kevin van Kippersluis (0-2)
72' Koos Werkman (1-2)
79' Kevin van Kippersluis (1-3)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -