RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Hesteren tevreden met ontwikkeling SCHC: 'Vooruitgang in ons spel'

1/3
BILTHOVEN - Gilles van Hesteren, trainer van de mannen van SCHC, was tevreden met het punt na het 4-4 gelijkspel in eigen huis tegen Den Bosch. Echter was hij het meest tevreden met het proces van zijn team. "Er zit vooruitgang in ons spel", vertelt de trainer in Namen & Rugnummers.

Ik stond een beetje voor lul voor de jongens""
Gilles van Hesteren

SCHC begon sterk, kreeg kansen en kwam op voorsprong. Van Hesteren: "Het maakt mij blij dat we het laten zien tegen een topteam. Zij staan lager op de ranglijst dan wat ze kunnen. Het is een van de best verdedigende ploegen. Dat heb ik gezegd tegen de jongens. We hebben er vier gemaakt. Dan sta ik een beetje voor lul voor de jongens haha."

Bram Weers van SCHC: "Fijn dat ik gelijk belangrijk kan zijn voor de ploeg"


Weers keert terug met twee goals
Bij SCHC keerde Bram Weers terug. Hij speelde in het begin van de hoofdklasse een aantal duels niet. Nu was hij belangrijk met twee treffers in de eerste twee kwarten. "We kwamen vaak in de cirkel in het eerste kwart. Die gasten spelen mandekking, dus ik dacht aannemen schieten. Ze zaten er beide lekker in."

Overleven
Van Hesteren vond dat zijn ploeg minder moest overleven dan tegen HGC en Amsterdam. "Toen hadden we ook een voorsprong, maar kwamen ze terug en verdedigden we een gelijkspel. Ik probeer ze juist uit te dagen niet te hangen. Dat deden we beter dan toen. Met het proces ben ik het meest blij."

Pijntjes
Later in de wedstrijd werd Den Bosch sterker. "We kregen moeite met hun dominantie aan de bal. Zij kwamen goed door en wij werden moe. We hadden jongens met pijntjes uit de afgelopen weken en dan was zo'n wedstrijd taai", besluit Weers, die eerder deze week met 6-0 verloor van Bloemendaal.

Gilles van Hesteren, trainer SCHC, blikt terug op de ontmoeting met Den Bosch


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -