RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoofdklasse hockey: Gelijkspel voor Kampong en SCHC

1/2
UTRECHT - In de hoofdklasse heeft Kampong op bezoek bij Oranje-Rood met 3-3 gelijkgespeeld. Ook de hockeyers van SCHC pakten een punt. In Bilthoven werd het tegen Den Bosch 4-4.

Kampong staat in de hoofdklasse met acht gespeelde wedstrijden op de derde plek. De Utrechters hebben zestien punten, dat zijn er negen minder dan koploper Bloemendaal. Promovendus SCHC heeft negen duels gespeeld en staat met zes punten tiende.

Kampong geeft in slotfase voorsprong weg
Kampong kwam via Jip Janssen goed uit de startblokken. Hij maakte in de vijfde minuut vanuit een strafcorner de 0-1. Vlak voor het einde van het eerste kwart maakte Thomas Briels er 1-1 van.

In het tweede kwart sloeg Janssen nog tweemaal toe waardoor Kampong op een 1-3 voorsprong kwam. Nog voor het einde van de eerste helft maakte Gijs van MerriŽnboer namens de thuisploeg de aansluitingstreffer: 2-3.

Kampong hield de voorsprong tot vier minuten voor rust vast. Na een makkelijk gegeven strafbal bepaalde Jelle Galema de eindstand op 3-3.
Oranje-Rood - Kampong

5' Jip Janssen (0-1)
15' Thomas Briels (1-1)
18' Jip Janssen (1-2)
26' Jip Janssen (1-3)
29' Gijs van MerriŽmboer (2-3)
66' Jelle Galema (3-3)
Zwaarbevochten punt SCHC
SCHC startte gefocust. Den Bosch had weinig in te brengen. Het was dan ook niet verrassend dat de thuisploeg vroeg op voorsprong kwam via Bram Weers. Even later trok JaÔr van der Horst de stand gelijk.

Het tweede kwart was een doelpuntenspektakel. Bijna iedere kans was een goal. Dikverdiend kwam SCHC op 2-1 via Cťdric Terwel na een strafcorner. Maarten Bruisten zorgde dat het verschil twee werd. Koen Bijen maakte de aansluitingstreffer, waarna Bram Weers zijn tweede van de middag maakte. Tijmen Reijenga tekende voor de 4-3.

In de 47ste scoorde Paul-Philipp Kaufmann de 4-4. Den Bosch was sterker en kreeg kansen, waaronder een strafcorner in de slotseconden. Toch wisten de Bilthovenaren een verlies te voorkomen.
SCHC - Den Bosch

6' Bram Weers (1-0)
14' JaÔr van der Horst (1-1)
17' Cťdric Terwel (2-1)
19' Maarten Bruisten (3-1)
21' Koen Bijen (3-2)
23' Bram Weers (4-2)
28' Tijmen Reijenga (4-3)
47' Paul-Philipp Kaufmann (4-4)
 SCHC - Den Bosch. SCHC - Den Bosch. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -