RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Negenklapper voor Sportlust'46 tegen Ajax: 'Dit is nog mager'

1/4
WOERDEN - Sportlust'46 heeft in de derde divisie A een klinkende overwinning geboekt. Op eigen veld wisten de Woerdenaren met 9-0 te winnen van Ajax amateurs. Zakaria Issarti was met drie goals een van de grote mannen.

In de stand van de derde divisie A klimt Sportlust'46 naar de tweede plaats. De ploeg heeft nu 20 punten uit tien wedstrijden. Evenveel als Sparta Nijkerk, dat echter een wedstrijd minder speelde. De concurrentie, bestaande uit Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en FC Lisse, kan volgende week langszij komen.

Een korte samenvatting van Sportlust'46 - Ajax, door Mark Kloostra

Het duel tussen Sportlust'46 en Ajax was aanvankelijk gepland voor 30 oktober. Maar omdat Ajax amateurs donderdag een wedstrijd in de KNVB Beker speelt, werd een verzoek ingediend om deze wedstrijd een week naar voren te halen. Dat verzoek werd gehonoreerd door de KNVB en Sportlust'46. Doelpuntenregen
Sportlust'46 had in de eerste helft weinig te duchten van de amateurs van Ajax. Het regende kansen op Sportpark Cromwijck en dat leidde binnen zeven minuten al tot twee doelpunten. Eerst was het Nick Verhagen die scoorde en een minuut later profiteerde Zakaria Issarti optimaal van een fout in de defensie van de Amsterdammers. Quincy Arends kreeg ook kans op kans. Een daarvan wist hij te benutten, waarmee hij voor de 3-0 tekende.

De 4-0 van Issarti was ook de ruststand in Woerden en na de pauze ging de ploeg van trainer Patrick Loenen rustig verder met scoren. Mo Bendadi, weer Issarti (die daardoor goed was voor een hattrick) en Christiaan van Hussen vonden het net en zorgden ervoor dat het na een uur 7-0 stond. Invallers Jorn van Lunteren (8-0) en Rick Wils bepaalden de eindstand op 9-0.
Sportlust'46 - Ajax amateurs (Derde divisie A)

6' Nick Verhagen (1-0)
7' Zakaria Issarti (2-0)
18' Quincy Arends (3-0)
44' Zakaria Issarti (4-0)
50' Mo Bendadi (5-0)
55' Zakaria Issarti (6-0)
60' Christiaan van Hussen (7-0)
80' Jorn van Lunteren (8-0)
90' Rick Wils (9-0)
Doelsaldo
"Ik denk dat wij goed stonden en goed druk zetten", aldus hattrickmaker Issarti. "We hebben een goede pot gespeeld. Ajax is een redelijk goede ploeg, maar we waren gewoon beter. Na de 2-0 had ik wel het gevoel dat wij veel beter waren. We maakten alleen niet altijd de juiste keuzes."

Zakaria Issarti: "In de rust zei de coach dat we door moesten gaan vanwege het doelsaldo"


"Ik denk niet dat het onze beste wedstrijd was. We waren redelijk tot goed aan de bal. We hebben niets weggegeven en dat is het belangrijkste voor vandaag", zegt hij. "In de rust zei de coach al dat we door moesten gaan vanwege het doelsaldo. Dat hebben we goed gedaan. Al hadden we nog wat kansjes die we konden afmaken, dus 9-0 is nog best wel mager. Al dat klinkt misschien vreemd."

Trainer Patrick Loenen vond de wedstrijd fantastisch. "Ajax probeert altijd te voetballen en ze maken cruciale fouten, en dan leggen wij de wedstrijd meteen lam", vertelt hij. "In de derde divisie krijg je soms heel rare uitslagen. Je kan ook gewoon puntverlies lijden. Dus we moesten eerst de overwinning veiligstellen."

Patrick Loenen: "Spakenburg is de mooiste club uit Bunschoten"


Vacature bij Spakenburg
"Het grootste compliment is dat we vol bleven gaan. Als we nog 20 minuten spelen, schieten we er nog drie in. Dat vind ik knap. Daar ben ik heel erg blij mee", aldus Loenen. "Bij 4-0 in de rust ging ik praten over het doelsaldo, ten opzichte van onze concurrenten. We zijn altijd blijven spelen alsof het 0-0 stond, dat vond ik knap."

Nu Spakenburg het afscheid van Eric Meijers heeft aangekondigd na dit seizoen, valt de naam van Loenen al snel aan de blauwe zijde van de Westmaat. "Het is een fantastische club, ik denk de mooiste club van Spakenburg. Dat is misschien niet slim om te vertellen. Maar het is nu niet het moment om het erover te hebben", vertelt hij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -