RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roda'46 en FC Breukelen spelen gelijk in regioderby

1/4
LEUSDEN/BREUKELEN - Op het kunstgras van het Burgemeester Buiningpark in Leusden waren er bij de regioderby tussen Roda'46 en FC Breukelen meer blessurebehandelingen dan doelpunten. Het duel eindigde in 1-1.

Een korte samenvatting van de wedstrijd, door Arnold Schenk


De wedstrijd, in de vijfde speelronde van de 1e klasse C, stond onder leiding van arbiter Melvin Vink. Noemenswaardig: Er was een debutant bij Roda'46, Elbert van de Velde stond voor het eerst op het veld namens het eerste elftal uit Leusden.

Na vijf minuten al stond de 1-0 voor Roda '46 op het bord. Tristan Wallet passeede Breukelen-doelman Sem van Steenis. De gelijkmaker werd twintig minuten later gemaakt door Raoul Sam-Sin, die profiteerde van een te korte terugspeelbal op Roda '46-keeper Daan Broere. 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft vielen er, ondanks een kansrijke slotfase, geen doelpunten meer. Het bleef 1-1. Door deze uitslag komt Roda'46 op zeven punten uit vijf wedstrijden, daarmee staat het in de middenmoot. FC Breukelen blijft ook middenmotor met zes punten uit vijf duels.

Frans Schuitemaker in gesprek met verslaggever Arnold Schenk


Trainer van FC Breukelen, Frans Schuitemaker is tevreden met het gelijkspel. "De goals zijn allebei weggegeven maar we mogen gezien ons spelersmateriaal blij zijn met een gelijkspel." Schuitemaker maakte na de wedstrijd bekend dat hij na dit seizoen stopt bij Breukelen. "Maar ik ga zeker nog niet helemaal stoppen want ik vind het nog veel te leuk om met al die jonge gasten te werken".

Roda'46-trainer Dick Kooiman is, in tegenstelling tot zijn collega, niet tevreden met het gelijkspel: 'Dit was een van onze betere wedstrijden, en gezien de kansen die we hebben gekregen en het weggegeven doelpunt, sta ik hier met een ander gevoel. We waren de betere ploeg." Kooiman hoopt met zijn ploeg in de top 5 te eindigen.

Dick Kooiman in gesprek met verslaggever Arnold Schenk


De trainer werd ook nog gevraagd naar de vacature bij Spakenburg voor volgend seizoen. "Ze gaan denk ik voor een grotere naam. Ik zal het wel graag willen, maar ik ga geen solicitatiebrief schrijven", aldus Kooiman.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -