RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quincy Arends matchwinner Sportlust'46: 'Ik wil bovenin meedoen'

1/3
WOERDEN - Sportlust'46 heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt, en dat deden de Woerdenaren thuis tegen SteDoCo. Quincy Arends was de matchwinner met zijn winnende 2-1 twintig minuten voor tijd. "Dit was een lekker moment om mezelf te laten zien", zegt Arends.

Quincy Arends: "Ik wil voor de bovenste plekken spelen, anders was ik wel bij DOVO gebleven"


De aanvaller kwam kort na de 1-1 van SteDoCo in het veld. "Dan weet je wat je te doen staat. Het gebeurde heel snel. Ik wilde eerst kaatsen, maar hij viel voor mijn rechter en toen haalde ik de trekker over", legt hij uit. "Het was een dwarrelbal en de keeper zag niet waar de bal heen ging. Hij reageerde heel laat en zo vloog de bal dwars door het midden erin."

Ambitie
Het sportpark in Woerden was goed gevuld en de vreugde niet minder groot. "Dit heb je gemist, he? Je wil als spits scoren. Ik had vorige week de winnende op mijn hoofd, maar op het sportpark kwam een hoop geluid los. Ik denk dat iedereen heel blij was", aldus Arends.

SteDoCo wordt gezien als een van de kampioenskandidaten in de derde divisie A. Dat Sportlust'46 wint, zegt veel voor Arends. "Wij hebben een heel goede ploeg en zijn lastig te bespelen. SteDoCo wist niet waar ze het zoeken moesten. Dat kwam door ons", stelt hij vast.

Je kon vandaag geen puntverlies lijden. Dat had kansloos geweest"
Patrick Loenen, trainer Sportlust'46

"Dat is onze kracht ook. Ik ben hierheen gekomen om bovenin mee te doen. Ik maak de doelstellingen niet voor Sportlust, maar individueel wil ik voor de bovenste plekken spelen. Anders was ik wel bij DOVO gebleven", verlelt Arends.

Kritisch
Trainer Patrick Loenen was ondanks de zege erg kritisch na afloop. "Het zag er niet uit vandaag. Alles niet. Ik weet wat wij kunnen. Wij kunnen fantastisch voetballen en denk dat SteDoCo niet in goede doen was. Wij maken het onszelf dan zo moeilijk, op alle facetten. In de rust heb ik gezegd dat ik het niet over tactiek ging hebben. Het leek wel of het angst was", vertelt hij.

Patrick Loenen: "Alleen tevreden over resultaat"


Over een ding is Loenen wel blij. "Over het resultaat. Maar wat was er nog meer goed? Want we komen met 2-1 voor en gaan dan weer de meest gekke dingen doen. Je kon vandaag geen puntverlies lijden. Dat had kansloos geweest", is hij duidelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -