RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topscorer Van der Weijden twijfelgeval bij vervroegde seizoensstart Sportlust

1/2
WOERDEN - Sportlust'46 bijt zaterdag het spits af in de topcompetities van het amateurvoetbal. De Woerdenaren vieren op 2 oktober hun 75-jarig bestaan. De voor die datum geplande uitwedstrijd tegen GOES is daarom verplaatst naar komend weekend, een week voor de officiŽle start van de competitie. De aftrap in Zeeland is om 19.00 uur.

Sportlust'46 kende een goede voorbereiding, waarin werd gewonnen van de tweede divisionisten GVVV, Spakenburg en Excelsior Maassluis. Dat schept verwachtingen, maar trainer Patrick Loenen staart zich daar niet blind op. "We hebben ook tegen hoofdklassers geoefend en dat was soms een stuk lastiger."

De oorzaak daarvan is voor Loenen duidelijk. "Een tweede divisionist speelt opener als ze tegen een ploeg uit een lagere klasse spelen, en dan kom je meer aan voetballen toe. Een hoofdklasser graaf zich wat meer in omdat ze tegen een hogere ploeg spelen. Dat is voor iedereen moeilijker."

Kampioen: Sparta of SteDoCo
Patrick Loenen: 'Wij gaan er genoeg onder ons houden'


Aan de vooravond van de competitie durft Loenen zich niet aan een voorspelling te wagen. "Maar we gaan er genoeg onder ons houden", aldus de Utrechter. "En als we het heel goed doen kunnen we in het linkerrijte eindigen." Gevraagd naar de voornaamste titelkandidaten noemt Loenen Sparta Nijkerk en het door Frans Adelaar getrainde SteDoCo.

Loenen heeft voor de uitwedstrijd in Zeeland een aantal kopzorgen, waarvan Mark van der Weijden de grootste is. De topscorer raakte dinsdag op de training geblesseerd en heeft daarna niet meer getraind. "Dat zou wel een grote aderlating zijn", aldus de Sportlust-trainer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -