RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schep verbaasd over afgelasting veldkorfbalseizoen: 'Als je je aan de regels houdt is er weinig kans op besmetting'

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Dalto-coach Barry Schep is verbaasd over het schrappen van de veldkorfbalcomptitie. De korfbalbond liet afgelopen week weten dat die competitie, vanwege de doorlopende coronamaatregelen, niet hervat kan worden. Dat betekent dat voor de Driebergse topkorfbalclub het seizoen er nu opzit.

Schep is vooral verbaasd dat de veldcompetitie is afgelast en dat zaalcompetitie mocht doorgaan, terwijl iedereen weet dat de kans op besmetting buiten veel kleiner is. "Vertel mij het maar. Ik vind sowieso dat heel de wereld buiten moet gaan sporten, ik denk dat dat het beste medicijn is. Als je je aan de regels houdt is er weinig kans op besmetting."

Breedtesport
Maar de bond nam het besluit, en de bond kon ook niet anders, erkent Schep. De regels vanuit Den Haag lieten geen andere keuze. "Het is balen. We hebben een mooie zaalcompetitie gespeeld, daar zaten we in een bevoorrechte positie. Maar voor het buitenseizoen sluiten we aan bij de andere breedtesporten. We mogen buiten trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Dat is erg zuur."

Luister hier naar de reactie van Barry Schep


Schep heeft dus de indruk dat de veldkorfbalcompetitie wordt weggezet als breedtesport. "Dat zou je bijna denken ja. Natuurlijk is er een verschil tussen de veld- en de zaalcompetitie. Maar ook voor het veld trainen we vijf keer in de week."

Dalto rest nu niets anders dan door te trainen en zich te richten op het seizoen 2021-2022. "We blijven drie keer in de week trainen", stelt Schep. "En dat is wel genieten, maar je mist de competitie in het weekend waar je naartoe leeft."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -