RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dalto flink onderuit tegen Fortuna: 'Maar stijgende lijn in ons spel'

1/5
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto hebben zaterdagmiddag in eigen zaal verloren van Fortuna Delft. De Driebergenaren hadden in het duel van de Korfbal League niet veel in te brengen: 19-28.

Het is voor ons elke week een finale"
Matthijs den Ouden

Bij rust keek de ploeg van Barry Schep al tegen een 8-13 achterstand aan. Even leek Dalto terug te komen (de Driebergenaren kwamen terug tot 14-16) maar de bezoekers stelden snel orde op zaken.

Barry Schep: 'Volgend jaar pakken we ze in volle zaal'


"Over de eerste driekwartier ben ik tevreden", vertelt Schep. "Zij maken makkelijk goals, bij ons vielen ze iets minder makkelijk." De oefenmeester keek vooral naar het spel van zijn ploeg in plaats van het scorebord. "Daar zit zeker de stijgende lijn in. Daar kunnen we verder mee."

"Geen idee of het met publiek anders was geweest", blikt speler Matthijs den Ouden terug. "Zij zijn natuurlijk de regering landskampioen en die straffen het af als wij de kansen niet maken."

De weg omhoog
"We zitten nog wel ver van zo'n topclub als Fortuna af", aldus Den Ouden. "Als zij hun dag niet hebben dan maken we een kans. Ik heb wel het gevoel dat het de goede kant met ons op gaat. Het was vandaag op zich geen slechte wedstrijd."

Matthijs den Ouden: 'We zitten nog ver van de top af'


Dalto wil bij de top-4 eindigen zodat het de play-offs in gaat. "Dat vind ik wel realistisch en we staan er ook met de hele ploeg achter. Als we dit niveau aanhouden dan kunnen we echt wel wat. Het is voor ons elke week een finale", zegt Den Ouden.

Dalto heeft na drie wedstrijden twee punten verzameld. Het won de eerste wedstrijd van het seizoen van DVO, maar het tweede duel tegen DOS'46 ging verloren.

 De spelers van Dalto staan er verslagen bij na de 19-28 nederlaag De spelers van Dalto staan er verslagen bij na de 19-28 nederlaag | Foto: Fotostudio Red Green Blue

 Rene Siesma probeert namens Dalto een duel te winnen Rene Siesma probeert namens Dalto een duel te winnen | Foto: Fotostudio Red Green Blue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -