RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorzitter Sportlust'46 fel tegen opties KNVB: 'Intentie moet zijn om competitie uit te spelen'

1/2
WOERDEN - Voorzitter Jan van den Heuvel van Sportlust'46 heeft fel gereageerd op de voorstellen van de KNVB om de amateurcompetities nog af te maken. Er zijn drie opties voorgelegd aan de clubs, die Van den Heuvel allemaal afkeurt of niet reŽel acht. Hij pleit voor een vierde optie: "Een halve competitie zou prima zijn, maar dan wel met recht aan eerder sportieve prestatie."

RTV Utrecht heeft inzicht gekregen in een voorstel van de KNVB aan de amateurclubs in tweede divisie, derde divisie en hoofdklasse. De eerste optie is dat tussen half januari en eind juni de al gestarte competities in zijn geheel worden uitgespeeld. Maar, dan is er geen ruimte om eventuele nieuwe problemen op te vangen.

De tweede optie is om alle gespeelde wedstrijden te schrappen en in plaats daarvan een halve competitie te spelen, mťt nacompetitie. Daarbij spelen alle clubs ťťn keer tegen elkaar in plaats twee keer. Optie drie is om alle poules in twee delen te knippen en in die halve poules een hele competitie af te werken. De twee poulewinnaars spelen aan het eind van de competitie om het landskampioenschap.

Voorzitter Sportlust: "De hele competitie uitspelen is alleen niet reŽel"


"Een halve competitie zou prima zijn, maar dan wel met recht aan eerder sportieve prestatie. Dan zou je de eerste seizoenshelft kunnen uitspelen", vindt Van den Heuvel, die met Sportlust uitkomt in de derde divisie A. "We zijn aan een competitie zijn begonnen, en ik denk dat de intentie is om een competitie uit te spelen. Niet om een nieuwe te beginnen."

Voordelen en nadelen
"Wij zijn begonnen met een voorbereiding. Wij hebben als Sportlust kosten noch moeite gespaard, dan begin je aan de competitie en inmiddels zijn we vijf wedstrijden onderweg. Ik kan niet zeggen dat wij het slecht gedaan hebben met 9 punten", gaat hij verder.

"Zou je dat zomaar schrappen, dan zou dat inhouden dat clubs die slecht gepresteerd hebben bevoordeeld worden. De rest wordt zwaar benadeeld. Dan zou je de vijf wedstrijden die gespeeld zijn, vriendschappelijk kunnen noemen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Er zijn heel veel kosten gemaakt, dan kan je niet zomaar zeggen dat we die even van tafel vegen", reageert de voorzitter van de Woerdenaren.

Dat zou inhouden dat clubs die slecht gepresteerd hebben bevoordeeld worden, de rest wordt zwaar benadeeld"
Jan van den Heuvel vindt niet dat gespeelde wedstrijden geschrapt moeten worden

Van den Heuvel ziet de nodige voordelen in zijn voorstel om alleen de competitiehelft uit te spelen. "Je hebt ook wat meer ruimte. Laten we duidelijk zijn dat de eerste optie het mooist zou zijn. De hele competitie uitspelen is alleen niet reŽel", zegt hij, mede vanwege de huidige onzekerheid omtrent het coronavirus.

Wanneer kan weer gevoetbald worden?
"Ik vraag ik mij af of je op 16 en 17 januari al kan voetballen. Dat is te voorbarig van de KNVB. Als je besluit de eerste seizoenshelft af te maken, kan je op 1 februari beginnen met inhaalwedstrijden. Dan kan je half februari, als iedereen op zes wedstrijden staat, de competitie afmaken", aldus Van den Heuvel.

"Er is dan geen stress en er kan een wedstrijd tussenuit vallen, bijvoorbeeld door winterse omstandigheden of corona. Dan wordt niemand zenuwachtig. Je kan volwaardig de nacompetitie erachter aan spelen misschien kunnen dan ook mensen bij het voetbal komen. De kantine kan dan ook open."


Voor aanstaande woensdag moeten de clubs uit de tweede divisie, derde divisie en hoofdklasse reageren op het voorstel van de KNVB. Het is nog niet bekend of de mening van de clubs als stemming of als peiling gerekend wordt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -