RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwegein en IJsselstein vanaf februari weer maanden zonder tram

NIEUWEGEIN - Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein zitten vanaf eind februari zeker drie maanden zonder tram. Dat blijkt uit een nieuwe planning voor de ontwikkeling van het stationsgebied in Nieuwegein. Daarvoor wordt een trambaan verlegd en een nieuwe halte gebouwd in het centrum. Gevolg is dat er van eind februari tot halverwege juni geen trams rijden.

Vandaag bracht de provincie Utrecht meer naar buiten over de bouwplannen voor het stationsgebied. Dat moet een levendig ov-knooppunt worden met kantoren, woningen en winkels. Maar voor het zover is, moet het gebied op de schop. En behoorlijk ook. Zo wordt de trambaan verplaatst en komt er een nieuwe halte middenin het centrum van Nieuwegein. In 2025 komt er dan ook nog eens een nieuw busstation.

De bouwwerkzaamheden gaan volgend jaar niet onopgemerkt voorbij in Nieuwegein en IJsselstein. In januari 2022 wordt begonnen met de bouw van de nieuwe tramhalte. Vanaf eind februari rijden er dan geen trams in Nieuwegein en IJsselstein. Van april tot juni worden dan de eerste proefritten gereden en vanaf halverwege juni worden er weer passagiers vervoerd. Tot die tijd rijden er bussen.

Ondernemers
Ondernemers in het nabijgelegen winkelcentrum CityPlaza zullen met argusogen naar de plannen van de gemeente en de provincie kijken. Zij klagen nu al over het feit dat ze klanten mislopen door de bouwwerkzaamheden. De gemeente heeft als voorbereiding namelijk tijdelijk de trambaan verlegd. Daarom moeten mensen omlopen en zouden er minder mensen bij de westelijke kant van het winkelcentrum komen, denken de ondernemers.

Lees ook: Winkeliers CityPlaza in de problemen door herinrichting centrum

Kees Bont is eigenaar van Volendammer Vishandel en voorzitter van de winkeliersvereniging van CityPlaza. "Ze hebben plantenbakken geplaatst en een smal pad achter het winkelcentrum langs gemaakt, maar dit heeft helemaal geen effect gehad. We zijn gewoon de pineut door het beleid van de gemeente."

Sommige ondernemers zeggen niet te weten of ze het einde van de bouwwerkzaamheden in het centrum zullen halen. "We gaan zien of we het gaan redden. We gaan het zien", vertelde een van hen aan RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -