RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe skatebaan Veenendaal komt er echt

VEENENDAAL - Ruim drie jaar strijden Veenendaalse skaters om de skatebaan de vernieuwen. De huidige baan heeft geen goede waterafvoer en het asfalt zit vol scheuren, daarom moest er volgens hen een nieuwe baan komen. De plannen zijn inmiddels ondertekend, goedgekeurd én is het geld binnen, dus de nieuwe baan is echt in zicht.

Afgelopen maanden maakte de skaters zich hard om geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe baan "Mensen hebben al snel een negatief beeld in hun hoofd van skaten, in plaats van dat ze denken aan sportende mensen", vertelt skater Jos van Rooijen, "dus ik vond het wel lastig om mensen met een negatief beeld van skaten te overtuigen dat de plek belangrijk is."

Kosten voor de baan
De nieuwe baan kost ruim 187.000 euro, waarvan de gemeente Veenendaal maar liefst 150.000 euro betaalt. Via een crowdfunding sprokkelden de skaters zo'n 3000 euro bij elkaar. Sport Service Veenendaal staat garant voor het overige bedrag. "Het heeft even geduurd, maar het is gelukt!", zegt Van Rooijen vrolijk.

Met de bijdrage van de Sport Service houden de skaters zelfs nog wat geld over. "We kunnen nu ook dingen eromheen regelen, zoals bankjes en vuilnisbakken, zodat we het netjes kunnen houden", vertelt Van Rooijen.

Realisatie skatebaan
Het geld is binnen en ook de plannen zijn inmiddels ondertekend en goedgekeurd. Nu is het wachten op de skatebaanbouwer en goed weer, zodat de baan echt gerealiseerd kan worden. "De skatebaanbouwer heeft voorgesteld om begin februari te starten aan de bouw, dan kan de baan eind maart in gebruik genomen worden", vertelt Van Rooijen. "Maar dat is als alles echt helemaal meezit."

Om de kosten zo laag mogelijk te houden gaan de skaters de huidige baan zelf demonteren. "Door het zelf te doen, besparen we een paar duizend euro. Daar kunnen we weer andere dingen van doen: een extra bankje of op vakantie ofzo!", grapt de skater.

De skaters zijn in ieder geval erg blij dat er na ruim drie jaar een nieuwe baan komt. "We wachten hier al hartstikke lang op, dus we zijn heel blij dat het nu echt gaat gebeuren!", zegt Van Rooijen.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met XON.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -