RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trekkerrijder krijgt taakstraf na aanrijding met fietsster in Nieuwegein

NIEUWEGEIN/AMEIDE - Een 21-jarige landbouwer uit Ameide krijgt een taakstraf van negentig uur voor het veroorzaken van een verkeersongeluk in Nieuwegein twee jaar geleden. Daarbij liep een fietsster zwaar lichamelijk letsel op.

De toen 19-jarige man reed op 7 oktober 2019 rond 8.45 uur op een trekker met een giertank erachter over de kruising van de Symfonielaan en de Utrechtsestraatweg. Een jonge vrouw op een fiets wilde oversteken en verwachtte dat de trekker zou stoppen. Haar voorwiel kwam onder een trekkerband en ze kwam door de botsing zo hard op het asfalt terecht dat ze een gecompliceerde breuk in haar enkel opliep.

Lees ook: OM eist taakstraf voor trekkerchauffeur die rood licht negeerde en fietsster aanreed in Nieuwegein

In de rechtszaal gaf de jonge chauffeur toe dat hij bij oranje licht geen vaart had geminderd. Volgens de rechtbank stond het verkeerslicht al ruim anderhalve seconde op rood, nog voor de trekker de stopsteep had bereikt, en zelfs toen had hij nog op tijd kunnen afremmen. Bovendien had de man kunnen weten dat hij met de lage snelheid die is toegestaan voor landbouwvoertuigen de kruising nooit meer op tijd vrij had kunnen maken voor verkeer dat op dat moment groen licht zou krijgen.

De rechter oordeelde vandaag dat de man een taakstraf van 90 uur verdient. Hij heeft te hard en door rood gereden en daarmee een enorm risico genomen. Als hij binnen twee jaar opnieuw in de fout gaat verliest hij de rijbevoegdheid die hij voor zijn werk nodig heeft.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -