RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Ministers nodig om schade valwind Utrechtse Heuvelrug te herstellen'

LEERSUM - Gemeente Utrechtse Heuvelrug en de provincie Utrecht willen dat het kabinet helpt om de schade van de valwind in Leersum, een deel van Maarsbergen en het buurtschap Valkenheide te herstellen. In een brief aan demissionair minister-president Rutte vragen ze om samenwerking bij de nieuwe inrichting van de terreinen.

Op 18 juni richtte een ongekend noodweer in minder dan een minuut een ravage aan in en rond de drie dorpen. Duizenden bomen overleefden het niet en woningen raakten onbewoonbaar. Volgens de provincie en de gemeente is de omvang van de schade te groot om die met de terreinbeheerders en landeigenaren te herstellen. Ze hopen dat ministers mee willen denken over hoe de getroffen gebieden weer een toekomst kunnen krijgen.

In de brief aan Rutte vragen ze het kabinet om zelf te komen kijken naar wat de valwind in korte tijd heeft veroorzaakt. Provincie en gemeente willen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en de getroffen particulieren nadenken over strategisch bosbeheer, het verhogen van de biodiversiteit, het beperken van wateroverlast en het versterken van het cultuurlandschap. Volgens hen kunnen ministeries daar een belangrijke rol bij spelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -