RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schade door valwind Leersum wordt geschat op 7,3 miljoen euro

LEERSUM - De schade door het noodweer in Leersum en omgeving wordt geschat op 7,3 miljoen euro. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van een eerste analyse.

Op 18 juni werd Leersum getroffen door een valwind. Vele huizen en auto's raakten zwaar beschadigd en hele bospercelen in het Heuvelrugdorp zijn weggevaagd.

Natuurschade
Het opruimen en herstellen van de schade kost veel tijd. Het Lombokbos is bijvoorbeeld nog het hele jaar dicht. Inwoners maken zich zorgen dat er nu onnodig rigoureus gekapt gaat worden.

De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen en Behoud Bomen en Bos Utrechtse Heuvelrug riepen de gemeente eerder deze week op om zorgvuldig te werk te gaan bij het opruimen van de schade.

Burgemeester Frits Naafs verzekert dat er geen sprake is van onnodig kappen. Gevaar voor mens en dier is het criterium, liet hij weten.

Schade elders
De totale schade in Nederland, van het noodweer op 18 juni, wordt geschat op 37 miljoen euro. Ook Hoogeveen, Bergen en Alkmaar werden zwaar getroffen.

Het slechte weer veroorzaakte schade op particuliere Ún zakelijke inboedel-, opstal-, auto- en motorverzekeringen. Stichting Salvage, die namens verzekeraars eerste hulp verleent na calamiteiten zoals brand en extreem weer, rukte 114 keer uit.

De meeste verzekerde schades werden geclaimd op particuliere woonverzekeringen (25 miljoen euro). Daarna volgde de particuliere motor- en autoverzekeringen (9 miljoen euro). Zakelijke gebouwverzekeringen staan op een derde plek met 2 miljoen euro.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -