RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toekomst Lombokbos Leersum onzeker na extreem noodweer: 'Waar het kan laten we het zo liggen'


LEERSUM - Staatsbosbeheer laat het verwoeste Lombokbos ten noorden van Leersum voorlopig ongemoeid. Het gebied werd in het extreme noodweer van vrijdagavond grotendeels weggevaagd. Nu er vrijwel geen boom meer overeind staat, is het de vraag wat er met het terrein moet gebeuren.

 De storm hield verwoestend huis in en rond Leersum. De storm hield verwoestend huis in en rond Leersum. | Foto: RTV Utrecht

"We beginnen nu met opruimen en veilig maken van de getroffen gebieden", zegt boswachter Rein Zwaan tegen RTV Utrecht. "Buiten het Lombokbos doen we dat met professionele aannemers. Daar gaan we niet eens zelf aan beginnen omdat het zo gevaarlijk is. Dat hout staat allemaal onder spanning. Daar ligt onze prioriteit. Als we dat hebben gedaan denken we na over het Lombokbos."

Zwaan noemt de situatie in het Lombokbos, waar veel oude bomen stonden, uniek. Of er nieuwe aanplant komt is nog onduidelijk. "Daar moeten we zelf ook nog over nadenken. We gaan het op sommige plekken, waar dat kan, zo laten liggen. Dat is platgewaaid en er liggen geen recreatieve voorzieningen of routes in. Waar het wel nodig is, gaan we het opruimen. En dat gaat maanden duren."

Boswachter Rein Zwaan vanmorgen vroeg op Radio M Utrecht


Volgens Staatsbosbeheer is de situatie in de bossen rond Leersum nog levensgevaarlijk. Zwaan roept mensen daarom dringend op om de instructies op te volgen. "Respecteer de afzettingen, ook als je een wandeling of fietstocht maakt die in een route wordt beschreven, of als je hier al heel lang woont. Mijd dit gebied. We doen het echt voor uw veiligheid. Zodra het kan stellen we gebieden weer open."

Het Lombokbos werd door de storm in Leersum het zwaarst getroffen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -