RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Uit de Kluis - ma 1 nov 2021, 18.10 uur


Aflevering: Entree 1

Deze eerste officiële aflevering van Entree bevat onder meer een item over het festival Utrecht Rilt in ZIMIHC met een nog jonge (25 jaar) Ingmar Heytze. Martin Fraterman ook wel de “The Godfather” van de Utrechtse dichtersscène genoemd, draagt op eigen wijze een gedicht voor. Het festival werd eind jaren tachtig voor het eerst georganiseerd.       

Het Diakonessenhuis viert haar 125-jarig bestaan met een internationaal clownsfestival. 150 clowns uit de hele wereld reizen af naar Utrecht.

Op 2 november 1993 opent het Chinese trefcentrum Yao Yi voor het eerst haar deuren. Ook dan al is de eenzaamheid onder ouderen groot en jongeren dreigen te vervreemden van hun eigen cultuur. In het trefcentrum komen de verschillende generaties bij elkaar.

Entree is ook bij een fototentoonstelling over 5000 jaar China en in 1995 viert Rasa haar 25-jarig bestaan. Ruim 46 jaar verrijkte podium RASA Utrecht met muziek en dans uit alle werelddelen het culturele leven in 030. Eind januari 2017 sloot zij haar deuren. In deze uitzending beelden van een rapopera uit Colombia.

Deze aflevering van Entree werd voor het eerst uitgezonden op 11 oktober 1995. MEER UITZENDINGEN UIT DE KLUIS