RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Uit de Kluis - ma 26 jul 2021, 18.10 uur


Aflevering: Het Magazijn over gemeentepolitiek

Vandaag in  Uit de Kluis: 'Het Magazijn' uitgezonden op 27 januari 1995. Met een speciale uitzending over de Utrechtse gemeentepolitiek.

Het Magazijn heeft voor deze gelegenheid enkele raadsleden van het CDA en D66 uitgedaagd voor een potje LaserQuest. Hilarisch als ze de scores vergelijken. CDA-lid Jan van Breda is de onvervalste de gamemaster van de dag. Conclusie: als de gemeenteraad net zo snel zou reageren reactie als bij de battle, zijn ze op de goede weg.
Ineke Herweijer, wethouder voor Economische Ontwikkeling, Toerisme en Onderwijs (1994-1998) kruipt voor Het Magazijn achter de piano. En Joris Linsen kruipt in de huid van prof. dr. M.A.G. Azijn. In 1989 verscheen de eerste nota van het Utrecht City Project. Professor Azijn heeft zijn eigen plan: het Utrecht Canal Projekt. Zijn voorstel is de kassen uit Leidsche Rijn verkassen naar de Neude en te gebruiken als overdekt terras. En de Domtoren 200 meter verplaatsen zodat de toeristen lekker in het zonnetje van een drankje kunnen genieten op het Domplein. Alles voor een hele sterke economische impuls aldus prof. Azijn. MEER UITZENDINGEN UIT DE KLUIS